MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

47 DR-ansatte har fået opsigelsesvarsel, og flere af DR’s flagskibe ændres og skæres ned på flow, Zetland afviser fyringsrunder trods medlemsstilstand, og ny dansk Schibsted-direktør har sat sig i stolen. Kom med på rundtur i uge 36’s største mediesager.

Foto: Katrine Hørup Noer/Ritzau Scanpix

Efteråret er for alvor over os med alt hvad dertil hører af regnvejr, striktrøjer og weekender med fødderne i sutsko - og måske endda ro til at få overblik over, hvad der er sket på mediefronten i ugens løb.

Vi lægger ud med ugens største nyhed i branchen - afskedigelser og programændringer på DR.

DR’s såkaldte sindedag løb af stablen tirsdag formiddag, hvor 47 medarbejdere i direktørområderne DR Nyheder og DR Kultur, Børn og Unge fik at vide, at DR havde i sinde at afskedige dem. Efterfølgende meldte ledelsen ud, at der som led i den digitale strategi frem mod 2025 bliver ændret i en række programmer og events. Få overblikket her.

Ændringerne afstedkom efterfølgende arbejdsnedlæggelser i både DR Byen og i DR Aarhus, hvor medarbejderne udtrykte utilfredshed med beslutningerne i åbne breve til ledelsen.

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, uddybede efterfølgende i et interview beslutningerne og sagde, at hun har forståelse for reaktionerne fra medarbejderne, men at DR’s ledelse og medarbejdere har en fælles interesse i at forbedre sig i det digitale konkurrencebillede.

Henrik Bo Nielsen, direktør i Kultur, Børn og Unge, kunne fortælle, at der var fundet besparelser for et ”betydeligt” millionbeløb på hans område, men afviste en generel nedprioritering af kultur- og ungeindholdet i DR. I samme boldgade lød det fra Sandy French, direktør i DR Nyheder, at nedskæringerne ikke vil svække indlandsdækningen.

Yousee, Jysk Fynske Medier og Zetland

Det ældgamle mediehus FBG Medier i Herning måtte se bruttofortjeneste og overskud dykke i regnskabsåret frem til 30. april 2022 som følge af frasalget af det digitale medie Dagens Byggeri.

Jysk Fynske Medier meddelte i forrige uge, at mediekoncernen har opkøbt Dansk Radio Reklame. Ifølge kommerciel direktør Jens Andersen skal det styrke koncernens position på audioreklamemarkedet og åbne for nye forretningsmuligheder og formater.

Vi drøner videre til Zetland, hvor adm. direktør Tav Klitgaard har sat flere ord på beslutningen om at sætte de internationale ambitioner på pause. Medlemstallet i den danske forretning har næsten i et år stået stille på 27.000-28.000, og derfor er strategien at øge investeringerne for at øge medlemsbasen. Det udelukker samtidig fyringsrunder, lyder det.

Yousee Play og forlagsfusion

Yousees nye produkt Yousee Play får en blandet modtagelse fra to af de tv-selskaber, som plejer at have faste kanaler i grundpakken hos Yousee, landets største flow-tv-distributør. DK4 mener, det vil betyde mindre dansk kultur på skærmen, mens Viaplay Group mener, det samlet vil have positiv indvirkning på forretningen.

Mandag meddelte tidligere chefredaktør på B.T., Olav Skaaning Andersen, at hans forlag Momenta smeltes sammen med Impact Press. I et interview fortalte han efterfølgende til MediaWatch, at fusionen skal vende røde regnskabstal til sorte og give flere udgivelser på flere platforme.

Vi bliver i forlagsverdenen, hvor Gyldendal for anden gang på godt to måneder har fået kritik fra Datatilsynet for ikke at holde tilstrækkelig hånd i hanke med personoplysninger på sine digitale platforme.

Ugens tal

19. Så mange procent faldt antallet af udlån på danske biblioteker fra 2020 til 2021.

Nyt på navnefronten

Carina Nørgaard Schou har overtaget tøjlerne som redaktør på Vi Elsker Media, som er ejet Aller Media.

Maria Dahlin bliver landechef i Sverige, når de danske produktionsselskaber Meta Film og Sam Productions går sammen om at etablere selskabet Sam Sweden etableres.

Der er flere nye danske navne til den nordiske topledelse af Warner Bros. Discovery. Pil Gundelach Brandstrup skal stå i spidsen for indholdsudvikling og -planlægning på tværs af de nordiske lande. Kasper Kryger får ansvar for reklamesalget på tværs af Norden, og Jesper Steenberg tøjlerne til en konsolideret nordisk distributionsafdeling.

Mette Rask Bentzen er blevet ansat som redaktionschef for Det Nordjyske Mediehus’ Vendsyssel-redaktion.

1. oktober tiltræder Lonnie Christensen som ny HR-direktør i Egmont-koncernens filmselskab Nordisk Film. Hun kommer fra en stilling som senior vice president people operations - people & culture i Viaplay Group.

Helle Harbo Holm bliver ny kommunikationschef i Danmarks Nationalbank. Dermed forlader hun posten som presse- og kommunikationschef i Kriminalforsorgen efter kun tre måneder.

Marc Killigren Akselsen og Mads Boel er blevet ansat som redaktionschefer på TV Midtvest. Marc Killigren Akselsen er hentet i egne rækker, hvor han de seneste tre år har været reporter, redaktør og nyhedsvært og Mads Boel fra TV 2 Fyn, hvor han også har været redaktionschef.

Efter 13 år som chefredaktør på Folkeskolen går Hanne Birgitte Jørgensen på pension, og fagbladet søger derfor ny chef til posten.

Det læste vi i andre medier

Washington Post har bedrevet et længere og læseværdigt skriv om, at streaming-tv står i en eksistentiel krise, som både involverer seerne og de mennesker, der producerer indholdet. Gassen er gået af abonnementsballonen, lyder det, og det koster på flere fronter.

Med ønsket om en god weekend

MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs