MediaWatch

Milliardopkøb skaber ny storspiller på globalt rubrikmarked

Det norske selskab Adevinta forventer en samlet omsætning på 1,8 mia. dollar med tilføjelsen af en række nye rubrikannonceselskaber efter opkøbet af Ebays internationale forretning inden for online markedspladser.

Adevintas adm. direktør, Rolv Erik Ryssdal. | Foto: Killian Munch/PR Adevinta

Det norske rubrikannonceselskab Adevinta, der har mediehuset Schibsted som medejer, trækker med nyt opkøb af Ebays forretningsdel for online markedspladser og rubrikannoncer, Ebay Classifieds Group, i førertrøjen på det globale rurikmarked.

Samlet giver den nye pallette af selskaber Adevinta en tilstedeværelse i 20 lande med en dækning på en milliard mennesker samt tre milliarder besøg månedligt, oplyser selskabet i forbindelse med handlen. Med opkøbet forventer Adevinta en samlet omsætning, der for 2019 estimeres til 1,8 mia. dollar svarende til omkring 12 mia. kr. samt et driftsresultat (ebitda) tæt på 600 mio. dollar, hvilket svarer til ca. 4 mia. kr. Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs