MediaWatch

Dansk Erhverv advarer om mangel på arbejdskraft i PR-branchen

Ifølge tal fra Dansk Erhverv er både omsætningen og beskæftigelsen i PR- og kommunikationsbranchen steget de seneste år. Organisationen melder om risiko for mangel på arbejdskraft.

Daniel Møller Jensen, politisk konsulent, Dansk Erhverv. | Foto: PR/Dansk Erhverv

PR- og kommunikationsbranchen har været i vækst de seneste år. Det viser tal fra Dansk Erhverv, der har set på branchens udvikling de seneste år.

Ifølge Dansk Erhverv er branchens omsætning steget med knap 20 pct. de seneste fem år. Samtidig er der ifølge erhvervsorganisationen blevet flere ansatte i branchen, så der i 2018 var omkring 1600 fuldtidsbeskæftigede i PR- og kommunikationsbranchen – en stigning på omkring 30 pct. på fem år.

Væksten får Dansk Erhverv til at hejse flaget og advare om, at der kan komme mangel på arbejdskraft i branchen.

"Selvfølgelig er en beskæftigelsesfremgang i PR- og kommunikationsbranchen meget glædeligt. Men vi oplever desværre også blandt vores medlemmer, at manglen på kvalificerede medarbejdere er en udfordring, og i nogle tilfælde er bureauerne faktisk nødt til at sige nej til nye ordrer. Det skal vi tage dybt alvorligt, for ellers kan fremgangen hurtigt være fortid," udtaler Daniel Møller Jensen, politisk konsulent hos Dansk Erhverv, i en meddelelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs