MediaWatch

Arla vil lave alle sine reklamer i Aarhus

Fra 2018 tager Arla en del af sit markedsføringsarbejde hjem og åbner eget reklamebureau i Aarhus.

Arla har som andre internationale koncerner valgt at hjemtage produktionen af kampagner og reklamer, og med etableringen af bureauet The Barn håber mejerikoncernen at kunne gøre arbejdet til færre penge.

Som et led i Calcium-programmet, der blev rullet ud i Arla sidste år, bliver der kigget på alle dele af forretningen for at kortlægge, hvordan der kan spares penge ved at transformere måden, der arbejdes på, og her har man også fundet frem, at der kan spares på markedsføringsfronten.

"Det er ingen hemmelighed, at omkostninger altid er i fokus i Arla. Vi er et andelsselskab ejet af landmænd, og hver gang vi tjener en krone, så kommer det dem til gode. I forbindelse med Calcium har vi set på arbejdsgangene i marketing, og her ser vi en mulighed for at gøre det billigere og bedre på én og samme tid ved at skabe vores eget reklamebureau," udtaler Thomas Heilskov, digital chef i Arla, i en meddelelse fra koncernen.

Allerede sidste år begyndte Arla at in-source digital markedsføring i Sverige, og det er erfaringer herfra, som har bidraget til det nye arbejde.

"Det er nye tider inden for digital markedsføring og media buying. Indtil nu har vi ladet dygtige bureauer tage sig af størstedelen af vores kreative udvikling, og vi har ladet mediebureauerne købe annonceplads til os. Det laver vi om på nu," udtaler Thomas Heilskov i meddelelsen.

The Barn vil primært fokusere på indhold til digitale kanaler, koncepter og strategier, og derudover vil man i "laden" også stå for at købe sig til plads på de digitale medier. Der vil ifølge Arla stadig være opgaver, som vil blive løst i tæt samarbejde med de eksterne bureauer, som mejerikoncernen samarbejder med.

Det nye bureau får til huse på Sønderhøj i Viby ved Aarhus, hvor Arlas hovedkontor også ligger.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs