MediaWatch

Forfatterskolen fremlægger undersøgelse: 11 beskyldes for grænseoverskridende adfærd

Forfatterskolens bestyrelse fremlægger resultatet af den undersøgelse, som bestyrelsen satte i gang i efteråret, hvor man oprettede en whistleblower-ordning.

Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø
Foto: Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

Der er tikket 43 indberetninger om chikane eller krænkelser ind til den whistleblower-ordning, Forfatterskolens bestyrelse i efteråret oprettede. Det skriver Politiken.

Tiltaget var en udløber af, at skolen sidste år modtog et brev fra 55 forfattere, der opfordrede bestyrelsen til at igangsætte en uvildig undersøgelse af forholdene på skolen. Skolens bestyrelse igangsatte undersøgelsen 26 oktober, og den løb frem til 15 december. Her kunne man anonymt skrive til en postkasse, der blev bestyret af advokatfirmaet Sirius.

I alt har skolen modtaget 43 indberetninger om personer, der har været tilknyttet Forfatterskolen fra 1989 til 2018, og 27 af disse indberetninger vedrører personer, der har haft en ledelsesfunktion, fremgår det af en pressemeddelelse fra Forfatterskolen. Indberetningerne vedrører i alt 11 personer og størstedelen mere end en hændelse, fremgår det.

"Undersøgelsens resultater bidrager til bestyrelsens samlede billede af en kultur på Forfatterskolen, der historisk set har set gennem fingre med grænseoverskridende adfærd, og den understøtter de forandringer i skolens ledelse og kultur, som bestyrelsen igangsatte med ændrede adfærdsregler i 2017," lyder det endvidere i meddelelsen fra bestyrelsen.

Rektor opsagt

Jeppe Brixvold blev i efteråret fyret fra sit job som rektor på Forfatterskolen, da bestyrelsen vurderede, at han ikke var i stand til at skabe ro om skolen i dens daværende situation.

Forfatterskolen fik efterfølgende afslag fra Kulturministeriet på en ansøgning om ekstra 383.000 kr. til omkostninger i forbindelse med fyringen og whistleblowerordningen, som skolen nu fremlægger resultatet af.

"Den (undersøgelsen, red.) vil ligeledes fungere som et vigtigt redskab i den kulturændring, som bestyrelsen er i færd med at implementere. Dette arbejde vedrører især de organisatoriske og administrative forretningsgange i den daglige ledelse, og i den forbindelse er vi i dialog med Kulturministeriet," skriver bestyrelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere