MediaWatch

Journalistik lønstatistik risikerer at blive udhulet

Værdien af Dansk Journalistforbunds statistik over lønforhold i branchen risikerer at blive forringet efter en ændring, der betyder, at medlemmer selv skal indberette lønoplysninger.

Foto: /ritzau/Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Tidligere har Journalistforbundet selv via arbejdsgiverne indsamlet oplysninger om medlemmernes lønforhold fra arbejdspladser på overenskomst. Men på grund af den nye persondataforordning er den praksis fra i år ændret, således at medlemmerne nu selv skal indberette lønoplysningerne til forbundet. Det frygter Journalistforbundets formand, Lars Werge, vil udhule værdien af statistikken, skriver Journalisten.

"…uanset hvor store forhåbninger, vi kan have til vores medlemmer, så må vi regne med, at vi vil få færre deltagere i lønstatistikken i år end tidligere. Dermed vil lønstatistikkens kvalitet uden tvivl ændre karakter," skriver Lars Werge i en mail til DJ's hovedbestyrelse, som er videresendt til Journalisten.

I mailen opfordrer han desuden alle medlemmerne af hovedbestyrelsen til at hjælpe med at få en så høj svarprocent som muligt, da lønstatistikken bruges af tillidsrepræsentanterne på arbejdspladserne til at rådgive medlemmerne i forbindelse med lønforhandlinger.

Ændringerne i indsamlingen af oplysninger er en konsekvens af den såkaldte GDPR-forordning, der trådte i kraft i maj i EU, ifølge forbundet.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs