MediaWatch

Bedre chance for at komme ind på journalistuddannelser

Der er stadig mange om buddet på de danske medie- og journalistuddannelser. Antallet af ansøgere til journaliststudiet er dog faldet, mens karakterkrav til kommunikationsuddannelse fortsat stiger.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

Selvom der igen i år er mange ansøgere, der bliver afvist, er chancen for at blive optaget på journalistuddannelserne i Danmark højere i år end det var for få år siden. Det skriver Journalisten på baggrund af årets statistik over optag og karaktergennemsnit på de videregående uddannelser, som Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjorde i weekenden.

Næsten hver fjerde ansøger på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet har klemt sig gennem nåleøjet i år, mens tilsvarende gør sig gældende for omkring hver femte ansøger til journalistik på både Roskilde Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Ifølge fagbladet er det blevet nemmere at sikre sig en plads, da antallet af ansøgere til DMJX i år lå på 1.054 - markant færre end i 2013, hvor 1575 søgte ind på studiet i Aarhus. På RUC er karakterkravet for at komme ind på Journalistik- og Humanistisk Basisuddannelse tilsvarende faldet fra 10,9 i 2010 til 9,6 i år.

Til gengæld er det påkrævede karaktergennemsnit steget støt på DMJX' populære kommunikationsuddannelse siden oprettelsen. I år krævede det således 11,2 at komme ind mod 9,7 i 2012. Sværest var det at komme ind på fotojournalistuddannelsen, hvor 159 i år havde søgt ind, mens kun 12 blev optaget, ligesom kun 40 ud af 402 ansøgere til tv- og medietilrettelæggelse klemte sig ind til årets studiestart.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs