MediaWatch

Kommuners kommunikationsafdelinger har oprustet markant

Antallet af årsværk på journalistoverenskomst i kommunernes kommunikationsafdelinger er steget med 50 pct. siden 2010.

Foto: Ritzau Scanpix/Stine Tidsvilde

De danske kommuner har gennem de seneste år oprustet markant på medarbejderfronten, som arbejder med kommunikation og journalistik.

I løbet af syv år er antallet af ansatte på en journalistoverenskomst på de kommunale kontorer steget fra 168,6 i 2010 til 258,6 i 2017, hvilket svarer til en vækst på 50 pct. Det skriver DKNyt på baggrund af et svar til Folketingets Finansudvalg fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Af svaret fremgår det, at mens kommunerne har øget årsværket med 50 pct., er antallet af medarbejdere på journalistoverenskomst i regionerne kun steget med 12,4 pct.

Antallet af kommunikationsmedarbejdere og journalister ansat i staten er samtidig steget med 25 pct. – fra 657,1 årsværk i 2010 til 821,3 i 2017, hvor lønudgifterne tilsvarende er øget fra 353,9 mio. kr. til 473,6 mio. kr.

Mens tallene for kommunerne og regionerne udelukkende gælder ansatte på journalistoverenskomsten, tæller den statslige opgørelse samtlige medarbejdere under kommunikationsstillings-betegnelsen. Forklaringen er, at den stillingsbetegnelse ikke findes på de kommunale og regionale områder. Havde det samme gjort sig gældende i staten, ville kun 400,7 årsværk være talt med, skriver DKNyt.

Minister går ind i sag om kommuners oprustning på medieområdet

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs