MediaWatch

Kommuners kommunikationsafdelinger har oprustet markant

Antallet af årsværk på journalistoverenskomst i kommunernes kommunikationsafdelinger er steget med 50 pct. siden 2010.

/ritzau/Stine Tidsvilde
Foto: Ritzau Scanpix/Stine Tidsvilde

De danske kommuner har gennem de seneste år oprustet markant på medarbejderfronten, som arbejder med kommunikation og journalistik.

I løbet af syv år er antallet af ansatte på en journalistoverenskomst på de kommunale kontorer steget fra 168,6 i 2010 til 258,6 i 2017, hvilket svarer til en vækst på 50 pct. Det skriver DKNyt på baggrund af et svar til Folketingets Finansudvalg fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Af svaret fremgår det, at mens kommunerne har øget årsværket med 50 pct., er antallet af medarbejdere på journalistoverenskomst i regionerne kun steget med 12,4 pct.

Antallet af kommunikationsmedarbejdere og journalister ansat i staten er samtidig steget med 25 pct. – fra 657,1 årsværk i 2010 til 821,3 i 2017, hvor lønudgifterne tilsvarende er øget fra 353,9 mio. kr. til 473,6 mio. kr.

Mens tallene for kommunerne og regionerne udelukkende gælder ansatte på journalistoverenskomsten, tæller den statslige opgørelse samtlige medarbejdere under kommunikationsstillings-betegnelsen. Forklaringen er, at den stillingsbetegnelse ikke findes på de kommunale og regionale områder. Havde det samme gjort sig gældende i staten, ville kun 400,7 årsværk være talt med, skriver DKNyt.

Minister går ind i sag om kommuners oprustning på medieområdet

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere