MediaWatch

S fjerner udskældt LA-video: "Der er opstået tvivl om ophavsretten"

Socialdemokratiet har pillet en kritiseret video om Liberal Alliance og partileder Anders Samuelsen af sin Facebook-side. Partiet afviser dog, at det har med kritikken at gøre - men at der er opstået tvivl om ophavsretten.

/ritzau/Mogens Flindt
Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance. Foto: /ritzau/Mogens Flindt

En video fra Socialdemokratiet, der gennemgår Liberal Alliances leder, Anders Samuelsens, "seks faser" fra værende en "stålsat" politisk leder til, "når virkeligheden indtræffer", i forbindelse med partiets modgang den seneste tid under skatteforhandlingerne, er nu blevet fjernet fra partiets Facebook-side. Det skriver DR.

Det sker efter kritik fra flere politikere, bl.a. fra De Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, som tidligere på ugen kaldte videoen "nederdrægtig" i et tweet. Ifølge Socialdemokratiet har fjernelsen af videoen dog intet med kritikken at gøre, men er sket i forbindelse med tvivl om ophavsretten.

"Der er opstået tvivl om ophavsretten til nogle af billederne i klippet og for at være på den sikre side, har vi valgt at tage klippet ned igen," siger partiets pressechef Mads Brandstrup til DR Nyheder.

Andre politikere nåede forud for nedtagelsen at kritisere Socialdemokratiet for i videoen at rette fokus på andre partiers fejltrin frem for at fokusere på egen politik. Det kom i kølvandet på, at Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, kort forinden havde delt en anden video, hvor han efterlyste, at medierne skal give plads til at lade politikerne tale ud under interviews, så de bl.a. kan få deres politiske holdninger frem.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere