MediaWatch

S fjerner udskældt LA-video: "Der er opstået tvivl om ophavsretten"

Socialdemokratiet har pillet en kritiseret video om Liberal Alliance og partileder Anders Samuelsen af sin Facebook-side. Partiet afviser dog, at det har med kritikken at gøre - men at der er opstået tvivl om ophavsretten.

/ritzau/Mogens Flindt
Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance. Foto: /ritzau/Mogens Flindt

En video fra Socialdemokratiet, der gennemgår Liberal Alliances leder, Anders Samuelsens, "seks faser" fra værende en "stålsat" politisk leder til, "når virkeligheden indtræffer", i forbindelse med partiets modgang den seneste tid under skatteforhandlingerne, er nu blevet fjernet fra partiets Facebook-side. Det skriver DR.

Det sker efter kritik fra flere politikere, bl.a. fra De Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, som tidligere på ugen kaldte videoen "nederdrægtig" i et tweet. Ifølge Socialdemokratiet har fjernelsen af videoen dog intet med kritikken at gøre, men er sket i forbindelse med tvivl om ophavsretten.

"Der er opstået tvivl om ophavsretten til nogle af billederne i klippet og for at være på den sikre side, har vi valgt at tage klippet ned igen," siger partiets pressechef Mads Brandstrup til DR Nyheder.

Andre politikere nåede forud for nedtagelsen at kritisere Socialdemokratiet for i videoen at rette fokus på andre partiers fejltrin frem for at fokusere på egen politik. Det kom i kølvandet på, at Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, kort forinden havde delt en anden video, hvor han efterlyste, at medierne skal give plads til at lade politikerne tale ud under interviews, så de bl.a. kan få deres politiske holdninger frem.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere