MediaWatch

MEC og Maxus fusionerer i Danmark

GroupM-bureauerne er fusioneret til et nyt bureau som led i en global fusion. I spidsen står adm. direktør fra Maxus, som skal skabe et medie-, content og teknologibureau.

Kristian Bæk-Mikkelsen, adm. direktør i Wavemaker Danmark. Foto: PR-foto

GroupM-bureauerne MEX og Maxus fusionerer i et nyt bureau med navnet Wavemaker Danmark. Det skriver det nye selskab i en pressemeddelelse.

Fusionen sker som et led i en global fusion af de to bureauer, som blev annonceret af GroupM's ejer, WPP, i september. På dansk grund vil Wavemaker have kontorer i København og Aarhus og beskæftiger 120 medarbejdere ud af GroupM's samlede medarbejderbase på ca. 500 ansatte.

Adm. direktør for Wavemaker Danmark er Kristian Bæk-Mikkelsen, som tidligere var adm. direktør i Maxus.

"Wavemaker arbejder helt konsekvent med kunderejsen som omdrejningspunkt og grundlag for anbefalinger og løsninger. Ved at udnytte den enorme datamængde fra GroupM’s [m]Platform og tilføre masser af kreativt talent fra Wavemaker-medarbejderne, fokuserer vi på branchens fremtid og ændrer os fra traditionelt mediebureau til medie-, content og teknologibureau," udtaler Kristian Bæk-Mikkelsen i pressemeddelelsen.

På globalt plan får Wavemaker en årlig omsætning på knap 240 mia. kr. i reklameindkøb og beskæftiger 8500 ansatte på 139 kontorer fordelt på 90 markeder, oplyser selskabet.

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere