MediaWatch

Journalistforbund suspenderer direktør

Direktør er midlertidigt suspenderet, imens sagen om mulige sexkrænkelser i DJ undersøges. Formand understreger, at der ikke er tale om en sanktion.

Flemming Leitorp
Lars Werge, formand, Dansk Journalistforbund, understreger, at der ikke er tale om en sanktion mod suspenderet direktør. Foto: Flemming Leitorp

Dansk Journalistforbund (DJ) suspenderer direktør Linda Garlov, imens sagen om mulige sexkrænkelser i forbundet undersøges. Det skriver Journalisten.

To tidligere studentermedhjælpere stod forleden frem i Journalisten med anklager om, at de har følt sig udsat for seksuelle krænkelser, da de var ansat i Dansk Journalistforbund. De anklagede nægter sig skyldige, og topledelsen har afvist, at de har kendt til krænkelserne før.

Men nu har DJ valgt at suspendere Linda Garlov midlertidigt, mens hendes rolle og viden undersøges i det forløb.

"På baggrund af historierne har der også været en livlig debat. Mange har i kommentarspor og i mails sagt til os, at vores forbundsledelse har vidst, hvad der foregik, men så igennem fingre med det. Det bliver vi nødt til at tage alvorligt. Derfor har vi udvidet undersøgelsen til også at omfatte det ledelsesmæssige ansvar i perioden," siger Lars Werge, formand i Dansk Journalistforbund, til Journalisten.

Dermed har forbundet suspenderet tre ansatte i forbindelse med sagen.

DJ hjemsender chef efter beskyldninger

DJ ramt af beskyldninger om seksuelle krænkelser og usundt arbejdsmiljø

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere