MediaWatch

London-teater retter nye anklager mod Kevin Spacey

Hollywoodstjerne forulempede og krænkede angiveligt 20 personer på prestigefyldt teater i London, som han var kunstnerisk leder af over et årti.

Beskyldninger om krænkelser har kostet Kevin Spacey hovedrollen i Netflix-serien House of Cards, der er blevet sat i bero | Foto: /ritzau/AP/Nathaniel E. Bell/Arkiv

Storbritanniens berømte teater The Old Vic har modtaget 20 klager om "upassende opførsel" over skuespilleren Kevin Spacey.

Han var kunstnerisk leder på det prestigefyldte teater i London over et årti.

Det skriver teatret i en pressemeddelelse.

"En undersøgelse har ført til 20 personlige klager om påstået upassende opførsel fra Kevin Spacey," hedder det i erklæringen, som undskylder for, at det ikke har kunnet skabe et miljø eller en kultur, hvor folk følte, at de kunne udtrykke sig frit.

Den 58-årige skuespiller har de seneste år haft stor succes som den korrupte politiker Frank Underwood i en af Netflix' største succeser, serien "House of Cards".

Men beskyldninger om upassende opførsel over for blandt andet mindreårige drenge har tilsyneladende kostet Spacey, der har vundet to Oscar-statuetter, i sin karriere. Netflix har meddelt, at det ikke vil være involveret i yderligere produktion af "House of Cards".

Anklager fra tv-hold

Skandalen omkring Spacey begyndte at rulle i slutningen af oktober. Her gav den i dag 46-årige skuespiller Anthony Rapp et interview til internetmediet Buzzfeed News.

Han beskyldte Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986. Dengang var Anthony Rapp 14 år.

Spacey skrev efterfølgende på Twitter, at han ikke husker mødet med Rapp, som det blev beskrevet.

"Men hvis jeg optrådte, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldning for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel," skrev han.

Siden kunne CNN rapportere, at otte nuværende eller tidligere ansatte på "House of Cards" fortalte, at Spacey skabte et giftigt arbejdsmiljø. Og en tidligere ansat anklagede ham for overgreb.

En unavngiven skuespiller på Old Vic har ifølge The Guardian udtalt:

"Det lader til, at det kun krævede en mand under 30 år, før Spacey følte, han gerne måtte beføle os."

/ritzau/AFP

Netflix standser politisk kultserie  

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs