MediaWatch

Medie: Her er fem bud på en ny topchef i Gyldendal

Jagten er sat ind på Gyldendals nye topchef. Politiken ser nærmere på et muligt kandidatfelt bestående af flere interne topfolk, DR-direktør og topchef hos konkurrent.

Foto: PR-foto/Gyldendal

Tirsdag meddelte Danmarks største forlag, at adm. direktør Stig Andersen fratræder sin stilling efter næsten 20 år på posten for at gå på pension. Han fortsætter dog på posten, indtil hans afløser er fundet.

Men hvem skal afløse Stig Andersen? Det har Politiken sat sig for at se nærmere på og giver fem bud på, hvem der kan komme i spil.

Første kandidat er Gyldendals koncerndirektør, Elisabeth Nøjgaard. Politiken fremhæver, at Elisabeth Nøjgaard har stået centralt i forhandlingerne med bibliotekerne om de digitale udlån fra eReolen.

"En indvending mod hende kunne være, at hun ikke har en publicistisk baggrund. Med hende kunne man forestille sig en strammere profil. Færre bøger, mere fokus," skriver Politiken.

De øvrige fire kandidater, som Politiken bringer i spil, er DR's kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, Hanne Salomonsen, som i dag er adm. direktør for Gyldendal Akademisk og direktør for Gyldendal Uddannelse, Lars Boesgaard, adm. direktør i Lindhardt & Ringhof, og Morten Hesseldahl, chef for Det Kongelige Teater, som i 1990'erne var forlagsredaktør på Gyldendal og forlaget Høst & Søn, som han siden blev direktør for, inden han i midten af nullerne overtog ansvaret for Bonnier Forlagene.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere