MediaWatch

Gyldendal betaler forfattere hos opkøbt forlag med forsinkelse

Forlaget har betalt forfattere og oversættere hos Tiderne Skifter mellem 20 og 80.000 kr. i sag om mulige manglende honorarbetalinger. Gyldendal bekræfter, at det samlede beløb er lavere end først udmeldt.

Gyldendal har efterbetalt forfattere på forlaget Tiderne Skifter beløb fra 20 kr. til over 80.000 kr. Det skriver Politiken.

Gyldendal opkøbte Tiderne Skifter i 2016, men har konstateret, at forlaget og dets tidligere chef Claus Clausen ifølge Gyldendal har forsømt at udbetale flere millioner kroner i honorarer til danske og udenlandske forfattere og oversættere. Det har resulteret i en stævning af den tidligere ejer af Tiderne Skifter, Claus Clausen, og nu har Gyldendal altså efterbetalt en række forfattere.

Da Gyldendal i slutningen af juni fortalte, at man ville stævne Claus Clausen, nævnte forlaget selv, at der var tale "adskillige millioner", som Tiderne Skifter manglede at betale forfatterne. Dengang sagde Claus Clausen, at det efter hans vurdering muligvis kunne dreje sig omkring 100.000 kr. i gennemsnit om året i de 15 år, han havde været eneejer af Tiderne Skifter.

Hvor meget Gyldendal samlet set har efterbetalt forfatterne, vil forlaget ikke oplyse. Men Gyldendal bekræfter, at Gyldendals første gennemgang af forfatterafregningerne er blevet justeret.

"Claus Clausen har i nogle tilfælde gjort opmærksom på forhold, som det ikke var muligt for os at afdække i det enorme bilagsmateriale, men jeg kan ikke sige, hvor store beløb vi i alt har udbetalt. Det er et anliggende mellem Claus Clausen, forfatterne og os," siger koncerndirektør i Gyldendal, Elisabeth Nøjgaard, til Politiken.

Tidligere har 32 forfattere og oversættere skrevet et brev til Gyldendal, hvor de beder forlaget sætte stævningen af Claus Clausen på pause, så han kan få tid til at gennemgå Gyldendals dokumentation.

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste Bøger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere