MediaWatch

Harry Potter-forlag straffes efter faldende regnskabstal

Det amerikanske forlag Scholastic falder på den amerikanske børs efter at have fremtryllet regnskabstal for første kvartal torsdag.

Det amerikanske forlag Scholastic, der blandt andet udgiver de populære Harry Potter-bøger, falder på børsen i USA, efter at selskabet har fremtryllet regnskabstal for første kvartal torsdag.

Ifølge Bloomberg News landede forlaget en omsætning på 189,2 mio. dollar. Dermed er omkring 33 pct. af omsætningen forsvundet, hvis man sammenligner med samme periode året før, hvor omsætningen lød på 282,7 mio. dollar.

I regnskabet fremgår det, at selskabet havde forventet et fald i omsætningen i første kvartal i forhold til sidste år, hvilket blandt andet skyldes, at Harry Potter-bogen i to dele "Harry Potter og det forbandede barn" blev udgivet i juli 2016.

Driftsresultatet af den fortsættende forretning endte på minus 101,8 mio. dollar i kvartalet mod minus 62,5 mio. dollar i første kvartal sidste år. Ifølge Scholastic byder første kvartal, der løber fra juni til udgangen af august, typisk på et tab, da de fleste amerikanske skoler holder lukket.

Scholastic gentog desuden forventningerne til helåret, og omsætningen ventes dermed fortsat at lande på mellem 1,65 mia. og 1,70 mia. dollar ifølge Bloomberg.

Aktien falder torsdag 9,3 pct. i USA.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere