MediaWatch

Amazon presser britiske boghandlere

Skatteregler kræves ændret efter britisk rapport, der viser, at Amazon betaler 11 gange mindre i skat end britiske boghandlere, der i stor stil har måttet dreje nøglen om.

Britiske boghandlere må i stigende grad se sig udkonkurreret af onlinegiganten Amazon, der startede som boghandel, men i dag har alverdens varer på hylderne. Det skriver Politiken, der citerer den britiske rapport Bookselling Britain, der bl.a. afslører store forskelle i boghandlernes og Amazons forretningsvilkår.

Samlet set betaler de britiske boghandlere 11 gange mere i skat end Amazons britiske selskab, der lægger 8 pence i skattekassen, hver gang de har solgt bøger for hundrede pund, men boghandlerne afleverer 91 pence.

Sidste år omsatte Amazon for 12,5 mia. kr. - og betalte 61,2 mio. kr. i skat af omsætningen.

Den britiske boghandlerforening vil derfor have ændret skattereglerne, så Amazon ikke har mere favorable vilkår end de uafhængige boghandlere, der i vidt omfang har måtte lukke. På 11 år er antallet af uafhængige boghandlere i Storbritannien halveret og antallet falder med cirka tre pct. om året.

Forsiden lige nu

Debat: Facebook-melding kalder på mediesamarbejde

Facebook har besluttet at skrue ned for mediernes indhold i brugernes nyhedsfeed. Men i stedet for at gå i panik bør medierne åbne øjnene for trafiksamarbejder, skriver dansk landechef i medieteknologiselskab.

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere