MediaWatch

Bock vil sikre digital kulturarv efter lukning af netleksikon

Ministeren vil indkalde bl.a. universiteter og forlag til et møde om, hvordan Danmark sikrer store digitale værker som Gyldendals lukningsramte encyklopædi Den Store Danske.

/ritzau/Mads Nissen/Arkiv
Foto: /ritzau/Mads Nissen/

Kulturminister Mette Bock (LA) sætter den digitale kulturarv på dagsordenen efter Gyldendals beslutning om at lukke Den Store Danske på nettet. Det skriver Politiken.

"Jeg skal have lavet en liste over, hvad vi har af store ikoniske værker, hvordan de er organiseret og finansieret, og om der er brug for et samarbejde om disse ting, og hvem der i givet fald kan løfte opgaven," siger Mette Bock til Politiken.

Ministeren vil indkalde bl.a. universiteter og forlag til et møde om, hvordan Danmark sikrer store digitale værker a la Den Store Danske. Det er endnu ikke fastlagt, hvilke aktører der skal inviteres til mødet eller sat dato på mødet.

Eksempler på andre væsentlige digitale værker om dansk kultur er ifølge Mette Bock Søren Kierkegaards samlede værker, Danmarks Kirker og bogværket Trap Danmark.

Gyldendal meddelte i sidste uge, at forlaget lukker Den Store Danske på nettet efter flere år med underskud på driften. Siden har adskillige politikere og aktører i branchen udtrykt deres ærgrelse over situationen, mens direktøren for Lindhardt og Ringhof, der er landets næststørste forlag og en af Gyldendals største konkurrenter, onsdag meddelte sin interesse for muligvis at videreføre encyklopædien.

Det førte til, at Gyldendal onsdag eftermiddag trak halvt i land på spørgsmålet om nedlukning og nu vil sondere terrænet for at videreføre denstoredanske.dk på baggrund af henvendelserne, som er løbet ind den seneste uge. Forlaget vil heller ikke umiddelbart afvise interessen fra konkurrenterne hos Lindhardt og Ringhof, sagde Gyldendals koncernøkonomidirektør, Bjarne Ponikowski, i dag til MediaWatch.

Forsiden lige nu

S og SF er ude af medieforhandlingerne

Kulturminister Mette Bock oplyser på Twitter, at Socialdemokratiet har forladt medieforhandlingerne. De fortsæter nu ifølge ministeren mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Også SF har forladt forhandlingerne. Opdateres.

S: Mette Bocks ultimatum var et "falsum"

Ingen partier i rød blok har svaret inden kulturministerens deadline, at de vil acceptere krav til videre medieforhandlinger. Kulturministerens "såkaldte ultimatum og deadline var et falsum," lyder det fra Socialdemokratiet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere