MediaWatch

Bock vil sikre digital kulturarv efter lukning af netleksikon

Ministeren vil indkalde bl.a. universiteter og forlag til et møde om, hvordan Danmark sikrer store digitale værker som Gyldendals lukningsramte encyklopædi Den Store Danske.

/ritzau/Mads Nissen/Arkiv
Foto: /ritzau/Mads Nissen/

Kulturminister Mette Bock (LA) sætter den digitale kulturarv på dagsordenen efter Gyldendals beslutning om at lukke Den Store Danske på nettet. Det skriver Politiken.

"Jeg skal have lavet en liste over, hvad vi har af store ikoniske værker, hvordan de er organiseret og finansieret, og om der er brug for et samarbejde om disse ting, og hvem der i givet fald kan løfte opgaven," siger Mette Bock til Politiken.

Ministeren vil indkalde bl.a. universiteter og forlag til et møde om, hvordan Danmark sikrer store digitale værker a la Den Store Danske. Det er endnu ikke fastlagt, hvilke aktører der skal inviteres til mødet eller sat dato på mødet.

Eksempler på andre væsentlige digitale værker om dansk kultur er ifølge Mette Bock Søren Kierkegaards samlede værker, Danmarks Kirker og bogværket Trap Danmark.

Gyldendal meddelte i sidste uge, at forlaget lukker Den Store Danske på nettet efter flere år med underskud på driften. Siden har adskillige politikere og aktører i branchen udtrykt deres ærgrelse over situationen, mens direktøren for Lindhardt og Ringhof, der er landets næststørste forlag og en af Gyldendals største konkurrenter, onsdag meddelte sin interesse for muligvis at videreføre encyklopædien.

Det førte til, at Gyldendal onsdag eftermiddag trak halvt i land på spørgsmålet om nedlukning og nu vil sondere terrænet for at videreføre denstoredanske.dk på baggrund af henvendelserne, som er løbet ind den seneste uge. Forlaget vil heller ikke umiddelbart afvise interessen fra konkurrenterne hos Lindhardt og Ringhof, sagde Gyldendals koncernøkonomidirektør, Bjarne Ponikowski, i dag til MediaWatch.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere