MediaWatch

Gyldendal lukker netleksikonet Den Store Danske

Efter flere år med underskud trækker Gyldendal stikket på netudgaven af leksikonet Den Store Danske.

Gyldendal kaster håndklædet i ringen og lukker leksikonet denstoredanske.dk, der i knap ti år har fungeret som en digital version af bogværket Den Store Danske Encyklopædi. Det meddeler forlaget i en pressemeddelelse.

Lukningen er en konsekvens af flere års dårlig økonomi, oplyser Gyldendal.

"Forskellige forretningsmodeller, herunder brugerbetaling og annoncefinansiering, har været forsøgt, uden at det er lykkedes at sikre et tilfredsstillende økonomisk grundlag for værket, og Gyldendal har derfor i en årrække måttet dække et betragteligt underskud," skriver Gyldendal i meddelelsen.

Den Store Danske Encyklopædi er det seneste store danske leksikon. Den trykte version udkom i 20 bind fra 1994-2001 - mens den digitale udgave af encyklopædiet blev lanceret i 2009. Redaktionen bag opslagsværket tæller omkring otte ansatte.

Lidt større underskud

Gyldendal præsenterede onsdag regnskab for første halvår, der viste en lille pil opad på toplinjen, mens det gik den anden vej på bundlinjen. Omsætningen steg til 345,8 mio. kr. fra 339,6 mio. kr. sidste år, mens driftsresultatet, EBIT, lød på et minus på 28,7 mio. kr. - en tilbagegang på godt fem mio. kr. i forhold til første halvår af 2016.

"Regnskabsårets første halvår er traditionelt kendetegnet ved sæsonbetinget underskud, der dog i 2017 var lidt større end forventet primært på grund af forøgede lagernedskrivninger på stigende varebeholdninger," meldte Gyldendal i regnskabet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs