MediaWatch

Gyldendal lukker netleksikonet Den Store Danske

Efter flere år med underskud trækker Gyldendal stikket på netudgaven af leksikonet Den Store Danske.

Gyldendal kaster håndklædet i ringen og lukker leksikonet denstoredanske.dk, der i knap ti år har fungeret som en digital version af bogværket Den Store Danske Encyklopædi. Det meddeler forlaget i en pressemeddelelse.

Lukningen er en konsekvens af flere års dårlig økonomi, oplyser Gyldendal.

"Forskellige forretningsmodeller, herunder brugerbetaling og annoncefinansiering, har været forsøgt, uden at det er lykkedes at sikre et tilfredsstillende økonomisk grundlag for værket, og Gyldendal har derfor i en årrække måttet dække et betragteligt underskud," skriver Gyldendal i meddelelsen.

Den Store Danske Encyklopædi er det seneste store danske leksikon. Den trykte version udkom i 20 bind fra 1994-2001 - mens den digitale udgave af encyklopædiet blev lanceret i 2009. Redaktionen bag opslagsværket tæller omkring otte ansatte.

Lidt større underskud

Gyldendal præsenterede onsdag regnskab for første halvår, der viste en lille pil opad på toplinjen, mens det gik den anden vej på bundlinjen. Omsætningen steg til 345,8 mio. kr. fra 339,6 mio. kr. sidste år, mens driftsresultatet, EBIT, lød på et minus på 28,7 mio. kr. - en tilbagegang på godt fem mio. kr. i forhold til første halvår af 2016.

"Regnskabsårets første halvår er traditionelt kendetegnet ved sæsonbetinget underskud, der dog i 2017 var lidt større end forventet primært på grund af forøgede lagernedskrivninger på stigende varebeholdninger," meldte Gyldendal i regnskabet.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere