MediaWatch

Kampagne vil sætte fokus på kopiering af fagbøger

Flere medieaktører vil bekæmpe ulovlig kopiering af fagbøger med ny oplysningskampagne.

/ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

En lang række aktører på mediemarkedet, herunder Rettighedsalliancen, Danske Forlag og Danske Medier, er gået sammen om en kampagne, der skal sætte en stopper for ulovlig kopiering af fagbøger. Det skriver Dansk Journalistforbund, der er medlem af Rettighedsalliancen.

Kampagnen har titlen "Os der elsker viden" og består af blandt andet en hjemmeside og en Facebook-side, oplyser Danske Forlag.

"Hvis vi ikke kan sælge et vist antal bøger, fordi folk bare kopierer og deler dem med hinanden, kan vi ikke aflønne forfatterne, som i forvejen ikke får et beløb, der tilnærmelsesvis svarer til deres arbejdsindsats. Vi kan heller ikke betale grafikere, trykkerier og alle de andre, der er med til at producere bøgerne," siger Teddy Petersen, forlagschef for Forlaget Ajour ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til Dansk Journalistforbund.

Kampagnen vil løbe over de kommende tre år.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere