MediaWatch

Forfattere vil have Gyldendal til at sætte stævning i bero

32 forfattere og oversættere beder Gyldendal om at klappe hesten og give den tidligere forlagschef tid til at forholde sig til stævning i sag om honorarbetalinger.

Foto: PR/Gyldendal

I et brev henstiller 32 forfattere og oversættere til, at Gyldendal klapper hesten og sætter stævningen af Claus Clausen, tidligere forlagschef på Tiderne Skifter, på pause. Det skriver Politiken.

Gyldendal opkøbte Tiderne Skifter i 2016, men har nu konstateret, at forlaget og dets tidligere chef Claus Clausen ifølge Gyldendal har forsømt at udbetale flere millioner kroner i honorarer til forfattere. Det har resulteret i en stævning. De 32 forfattere og oversættere bag brevet beder Gyldendal om at give Claus Clausen god tid til at gennemgå Gyldendals dokumentation.

"Vi har med undren erfaret, at Gyldendal vil lægge sag an imod Claus Clausen, den tidligere ejer af forlaget, som vi alle har haft et godt samarbejde med. Vi har også modtaget et brev fra Claus, hvori han erklærer, at han ikke, som I hævder, har afvist et forlig om efterbetaling af royalty," skriver de 32 forfattere og oversættere ifølge Politiken til Gyldendal.

Elisabeth Nøjgaard, koncerndirektør hos Gyldendal, skriver til Politiken, at Claus Clausen har været forbi forlaget for at se på dokumentation, og at flere dage med samme formål er planlagt i august.

Gyldendal betaler "flere millioner" efter stævning af tidligere forlagschef

Gyldendal stævner tidligere forlagsejer for rod med forfatterhonorarer 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs