MediaWatch

Jussi Adler-Olsen scorer millioner på krimihit

Den danske krimiforfatter Jussi Adler-Olsen kan roligt lægge pennen fra sig og hive i spenderbuksen efter det seneste års internationale successalg.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Læsere verden over kan ikke få nok af politienheden Afdeling Q, som genoptager efterforskningen af gamle, uopklarede sager i Danmark. Den politienhed, der er omdrejningspunktet i Jussi Adler-Olsens krimibøger, viser sig også at være et ret lukrativ påhit.

Jussi Adler-Olsen, hvis personlige selskab Adlerolsen.Dep ApS netop har offentliggjort tal for 2016, har præsteret et overskud før skat på 24,1 mio. kr.

"Vi har organisk vækst, og flere lande kommer på. I de store markeder som bl.a. Tyskland, Holland, Norge og Sverige er salget stigende til over 1 mio. eksemplarer hvert sted. Det præger også indtjeningen. På den måde, som jeg arbejder, svinger det jo noget med indtægterne fra år til år - alt efter om der er nyudgivelser eller ej. Jeg kan da kun være tilfreds med det nye regnskab," siger Jussi Adler-Olsen til Finans.

Ifølge ham er der solgt omkring 17,5 mio. eksemplarer internationalt. Overskuddet i 2016 er dog kun 1,3 mio. kr. mere end i 2015. Samlet set ruger den danske krimiforfatter på 88 mio. kr. i egenkapital.

Politikens Forlag, der er forlaget bag Jussi Adler-Olsen, mærkede også til salgssuccessen i 2016. Her var det Jussi Adler Olsens seneste bog "Selfies", der især spædede til væksten i 2016. Politikens Forlag håndterer det internationale salg af krimiforfattere som Jussi Adler-Olsen, hvor serien om Afdeling Q er solgt til flere end 40 udenlandske markeder.

Filmrettighederne til de første fire bøger har Zentropa, mens de resterende seks bøgers ligger hos Nordisk Film.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs