MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

En af de største aktionærer i Gyldendal sendte flere kritikpunkter mod forlagets ledelse på gårsdagens generalforsamling.

Foto: Torben Stroyer/Polfoto

Da der tirsdag blev afholdt generalforsamling i landets største forlag Gyldendal, blev der samtidig rettet kritik mod forlagets ledelse. Kritikken kom fra storaktionæren Lars Ole Kornum, der ejer ca. 11,4 pct. af Gyldendal, som udtrykte frygt for at forlaget styrer mod fallit.

Det fortæller TV 2 News.

Mere konkret mener Lars Ole Kornum ikke, at hverken bestyrelsen eller ledelsestoppen i forlagsforretningen har evnerne til at fremtidssikre Gyldendal. Over for tv-kanalen kritiserer han den rekruttering, som Gyldendal har foretaget på nogle "ledende poster" i forlaget.

"Det er rekruttering på de besluttende poster i Gyldendal, som er nødt til at have en anden profil end den klassiske. Jeg ønsker, at der en ledelse, der har en helt anderledes dyb, digital forståelse, så de ved, hvad det er de køber, og hvad det er, de implementerer," udtaler han til TV 2 News.

"Det er bare almindelig god husholdning at sige, at hvis jeg vil have repareret en bil, så finder jeg en mekaniker til det. Og det gør Gyldendal ikke," lyder det.

Gyldendals adm. direktør Stig Andersen afviser kritikken og understreger, at Gyldendal investerer massivt på flere områder for at koncernen kan bevare sin position i en stigende digitaliseret marked.

Det er ikke første gang, at Lars Ole Kornum revser ledelsen i Gyldendal. Storaktionæren har ved tidligere generalforsamlinger benyttet lejligheden til at udtrykke sin utilfredshed med forlagets forretningsførelse. I 2012 luftede han sin kritik i blandt andet Politiken, hvor det blandt andet var en fejlinvestering i Krea Medie, en svindende egenkapital og udbyttet til aktionærerne på 20 kr. pr. aktie, han var utilfreds med.

Hverken tirsdag eller tidligere har der været bredere opbakning til kritikken, når bestyrelsen, direktionen og en del af aktionærerne mødtes til den ordinære generalforsamling.

Ved samlingen i går var bestyrelsen på genvalg og samtlige medlemmer fik enstemmigt lov til at fortsætte. Tilsvarende konstituerede bestyrelsen sig igen med Poul Erik Tøjner som formand og Merete Eldrup som næstformand. Derudover blev udbetalingen af et udbytte på 20 kr. pr. aktie godkendt. Det fremgår af en selskabsmeddelelse.

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs