MediaWatch

Bogsalget holder sig bedre oven vande end ventet

Selvom digitaliseringen presser de traditionelle printmedier var det trykte bogmarked i fremgang sidste år i flere lande, viser opgørelse. 

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Bogen klarer sig bedre end forventet, selvom den klassiske trykte bog har fået konkurrence fra digitale formater som e-bogen og lydbogen, skriver Politiken.

Ifølge en rapport fra det britiske analyseinstitut Nielsen, som The Guardian har kigget i, gik salget af printbøger op sidste år i Storbritannien med 2,3 pct., i USA med 1,3 pct. og i Irland med hele 9 pct. Til gengæld faldt salget i bl.a. Australien, Spanien og Italien.

Selvom fremgangen altså ikke er entydig, er det modsatte heller ikke hovedhistorien om den trykte bog, selvom faldende oplag præger de fleste printmarkeder.

Når bogsalget i Storbritannien og USA går frem, handler det om den aktuelle politiske "turbulens", vurderer direktør hos Nielsen Hazel Kenyon, der nævner Brexit som et tema, der har fået briterne til at lede efter svar og indsigt på boghandlernes hylder. Direktøren peger samtidig, at Irland sidst år fejrede 100-året for påskeopstanden, og at det har resulteret i udgivelse og salg af jubilæumsbøger, mens selvhjælpsbøger har bidraget til stigningen i USA.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs