MediaWatch

Amazon opruster med 15.000 mand i Europa

Den amerikanske kæmpe øger sit fokus på det europæiske marked med blandt andet 5000 nye stillinger i Storbritannien og 2000 i Tyskland.

Ted S. Warren/AP/POLFOTO/arkiv
Amazon med grundlæggeren Jeff Bezos i spidsen. Foto: Ted S. Warren/AP/POLFOTO/arkiv

Storbritanniens varslede exit fra EU får ikke den digitale onlinehandel Amazon til at trække interessen fra markedet. Tværtimod varsler bogkæmpen, at den i løbet af i år planlægger at oprette 15.000 nye arbejdspladser i Europa, hvoraf 5000 skal ligge i Storbritannien og 2000 i Tyskland. Det skriver Berlingske Business.

Formålet er blandt andet at sikre "hurtigere levering, større udvalg og mere for pengene," udtalte landechef Doug Gurr i forbindelse med annonceringen mandag, skriver Berlingske Business.

Investeringen er en del af den amerikanske internethandels globale udvidelse, hvor det tidligere er meddelt, at der i USA bliver oprustet med 100.000 nye stillinger, så der samlet vil være 280.000 ansatte på hjemmemarkedet.

Udvidelsen i Europa betyder, at Amazon vil nå op på 24.000 ansatte i Storbritannien ifølge Berlingske Business.

Ud over at være en af verdens største spillere inden for digitalt bogsalg samt øvrig onlinehandel har Amazon løbende øget sin satsning på streaming. I december lancerede selskabet sin streamingtjeneste Prime Video i Danmark samt yderligere 200 lande på globalt plan.

Den globale satsning kommer i forlængelse af, at Amazon i 2016 fastslog, at selskabet forventede at tredoble antallet af egne programmer i andet halvår af 2016 sammenlignet med året før. Samtidig øger Amazon investeringerne i indhold betragteligt.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere