MediaWatch

Forlag melder sig klar til comeback til Ereolen

Flere store forlag har ikke været en del af Ereolen det seneste års tid, men lægger op til at vende retur.

Gregers Tycho/Polfoto
Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Siden nytår har flere store forlag stået uden for bibliotekernes e-bogs-platform Ereolen, og en EU-dom har banet vejen for, at e-bøger og digitale lydbøger behandles på linje med trykte bøger.

Kulturminister Mette Bock (LA) har opfordret forlag og Erolen til at komme til forhandlingsbordet for at finde en aftale. Hvis der om et år er status quo, vil ministeren overveje at gribe politisk ind. Men så vidt kommer det måske ikke. I hvert fald melder parterne sig i Politiken klar til at finde en løsning sammen.

"Vi har hele tiden sagt, at det var en timeout. For selvfølgelig skal vi være der (på Ereolen, red.), men vi skal gøre det klogt, så vi sikrer, at der samtidig er plads til at bygge et solidt marked med digitale bøger op," siger Elisabeth Nøjgaard, koncerndirektør hos Gyldendal, til Politiken.

Også Danske Forlag ønsker sig en aftalebaseret løsning. Ereolens formand, Jakob Heide Petersen, er parat til at gå i dialog med forlagene om aftalemodeller.

Mens flere store forlag har stået uden for Ereolen, kunne udlånsplatformen i sidste uge meddele, at den har landet aftaler med fire nye forlag samt forlænget aftalen med landets næststørste forlag Lindhardt og Ringhof for de kommende tre år.

Lindhardt og Ringhof indgår treårig aftale med Ereolen

Bock giver bogaktører et år til at lande e-bogs-aftale

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere