MediaWatch

Lindhardt og Ringhof indgår treårig aftale med Ereolen

Egmonts forlag fornyer og forlænger aftale med bibliotekerne udlåns portal på nettet, mens resten af de største forlag fortsat takker nej.

PR/EGMONT
Foto: PR/EGMONT

De kommende tre år står bøgerne fra Lindhardt og Ringhof også på de digitale hylder på bibliotekernes udlånsportal, Ereolen, skriver Berlingske.

Landets næststørste forlag, der er en del af Egmont-koncernen, har fornyet aftalen med Ereolen og denne gang dedikeret sig til tre år.

"Den aftale, vi havde med eReolen sidste år, har vi syntes, var god for begge parter. Den er fleksibel, så vi selv kan vælge, hvilke titler der er tilgængelige, og hvilke vi gemmer af hensyn til det kommercielle salg. Derfor har vi valgt at forlænge aftalen," siger pressechef i Lindhardt og Ringhof, Søren Anker Madsen, til Berlingske.

Forlaget har samtidig udvidet aftalen, så loftet for, hvor mange af forlagets titler, der kan lånes, bliver hævet.

Uenighed blandt forlag

Lindhardt og Ringhof er fortsat alene blandt de store forlag i branchen om at omfavne Ereolen, hvor danskere med et lånekort hjemme fra sofaen kan hente og læse e-bøger.

Siden nytår har forlag som Gyldendal, Politikens Forlag og Peoples’ Press trukkket sig fra samarbejdet, fordi man mener, at det gratis tilbud i dag spænder ben for forlagenes muligheder for at opbygge egne digitale indtægter.

"I forlagsbranchen er vi dybt afhængige af, at bogen generelt har en værdi. Vi mener, at det er vores opgave som forlag at sikre bogens værdi og en rimelig betaling til forfatterne, uanset om bogen er trykt eller digital," sagde Elisabeth Nøjgaard, Gyldendals direktør til MediaWatch i efteråret.

I sidste uge foreslog Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen, at danske forlag skal tvinges til at stille bøgerne til rådighed på Ereolen, hvilket Gyldendal betegnede som en mulig "bombe" under litteraturmarkedet.

Ud over Lindhardt og Ringhof har Ereolen også indgået aftalt med fire nye, mindre forlag som Hr. Ferdinand.

S vil sikre adgang til e-bøger på bibliotekerne

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere