Forlag: Planlagt besparelse vil betyde færre fysiske bøger i skolen

Trykte bøger er det område, hvor man hurtigst kan opnå besparelser, men det vil få negative konsekvenser, lyder det fra Danske Forlag og Dansk Forfatterforening.
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Regeringens foreslåede millionbesparelse på Centrene for Undervisning vil ramme indkøbet af trykte bøger i skolerne.

Sådan lyder bekymringen fra Danske Forlag og Dansk Forfatterforeningen, som har sendt et åbent brev til kulturminister Jacob Engel-Schmidt (M) og børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), skriver Skolemonitor og Kulturmonitor.

Baggrunden er, at regeringen i sit finanslovsudspil foreslår at spare 41,8 mio. kr. på Centrene for Undervisning, de såkaldte CFU’er.

Parterne henviser i brevet til, at formand for CFU Danmark, Søren Grosen, mener, at besparelserne særligt vil ramme indkøbet af de trykte bøger, da de ikke som mange af de digitale tilbud er bundet af længerevarende abonnentsaftaler.

”De trykte bøger er det område, hvor en besparelse hurtigst kan gennemføres, men ikke uden at det får negative konsekvenser for skolernes undervisning og børnenes læsefærdigheder,” lyder det i det åbne brev.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter