Ungt nyhedsmedie er havnet i økonomiske vanskeligheder

Aarhus Universitetsforlags digitale medie Vid & Sans har netop fyret sine seks fastansatte medarbejdere og ser ind i uvis fremtid.
Foto: Aarhus Universitetsforlag / Pr
Foto: Aarhus Universitetsforlag / Pr

En aftale med et etableret mediehus, som var afgørende for Vid & Sans’ fremtid, faldt igennem kort før jul, og derfor er mediet nu i så alvorlige problemer, at adm. direktør Carsten Fenger-Grøndahl fra 1. februar har afskediget alle seks fastansatte. Det skriver Kulturmonitor.

Hvilket mediehus der skulle have bidraget med kommercielle kompetencer til et ”unikt koncept”, oplyser han ikke, men situationen er, at det unge nyhedsmedie inden april skal have lagt en ny plan for fremtiden, fordi forretningsmodellen var bundet op på aftalen.

Vid & Sans var ellers blandt de få nye medier, der stod til at få redaktionel produktionsstøtte fra 2023 fra Medienævnet efter at have fået 3,1 mio. kr. i etableringsstøtte i 2021.

”Håbet er, at vi finder en ny vej at gå inden 1. april, og at vi til den tid kan trække opsigelsen af medarbejderne tilbage. Det forudsætter, at vi kan kombinere støtten fra Medienævnet med nogle fonde, som får en central rolle,” udtaler Carsten Fenger-Grøndahl.

Vid & Sans blev etableret i oktober 2021 som en del af Aarhus Universitetsforlag. Tanken med det unge medie var og er at lave nyhedsdækning udelukkende baseret på forskning. Det lagde fra land med mediekommentator Søren Schultz Jørgensen som chefredaktør, men han trak sig fra posten mindre end et halvt år senere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også