MediaWatch

Ny lov kan få vidtrækkende konsekvenser for bogtjenester - branche afventer vejledning

Om få år skal digitale bøger opfylde nye krav om tilgængelighed for personer med handicap. Tvivl om den nye lovs betydning for forlags bagkatalog efterlader streamingtjenester med potentiel regning på 300 mio. kr. Branchen afventer afklaring fra minister.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Alle e-bøger skal fra 28. juni 2025 være tilgængelige for mennesker med syns- og læsehandicap. Det blev i forrige uge vedtaget i Folketinget og udspringer af et EU-direktiv om tilgængelighed.

Det vil sige, at alle digitale bøger, der er på markedet om tre år, også skal være tilgængelige for personer med handicap, hvilket kræver, de er udgivet i et særligt digitalt format på bl.a. streamingtjenester for bøger og det digitale bogbibliotek Ereolen. Dét krav har i månedsvis skabt usikkerhed i branchen, da det kan efterlade forhandlerne - altså streamingtjenesterne, der udbyder forlagenes digitale bøger - med en ekstraregning på omkring 300 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs