MediaWatch

Forlag træder varsomt med prisstigninger - frygter skvulp i salget

Papirpriserne er eksploderet og har sendt flere forlag ud i forsigtige løft af priserne på deres bøger for at redde bundlinjen i 2022. Lindhardt og Ringhofs direktør frygter, at det vil skræmme forbrugerne væk.

Foto: Aleksander Klug

I månedsvis har landets forlag set priserne på alt fra tryk, distribution og især papir stige voldsomt. Mellem 20 og 30 pct. er omkostningerne til at udgive en bog steget med, rapporterer en bred skare af forlag, MediaWatch har talt med.

Allerede for et år siden begyndte papirpriserne er gå i vejret, men det er først på det seneste, at flere forlag er begyndt at hæve priserne på bøger - dog kun i et begrænset omfang og ikke tilnærmelsesvist til et niveau, der absorberer de stigende omkostninger, lyder det. Andre ser ind i at hugge en hæl og skære en tå for at snævre omkostningerne ind.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs