MediaWatch

Prisen på bøger nåede nyt toppunkt i december

Især prisen på faglitteratur røg i vejret i december 2021 sammenlignet med året før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Politiken/Ritzau Scanpix

Priserne på bøger steg i gennemsnit med 1,1 pct. i december sammenlignet med december 2020. Det skriver Bogmarkedet ud fra tal fra Danmarks Statistik. Sammenlignet med november sidste år, var der tale om en prisstigning på 5,3 pct.

De største prisstigninger var der i kategorien "Anden faglitteratur", der steg med 18,8 pct., mens Undervisningsbøger kostede 3,6 pct. mere og prisen på E-bøger m.v. steg med 5,2 pct. Til gengæld faldt gennemsnitsprisen på skønlitteratur med 7 pct. i forhold til 2020.

Samlet er gennemsnitsprisen på bøger vokset støt de senere år og lå i 2021 i indeks 172,3 regnet fra 2015 (indeks 100).

Bogpriserne er sæsonpåvirkede. Julemåneden er den dyreste måned at købe bøger i, og traditionelt venter et lille prisfald i januar, skriver Bogmarkedet.

Læserne lånte digitale bøger som aldrig før i 2021 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs