MediaWatch

Bogpulje uddeler knap 24 mio. kr. til indkøb af bøger til børn

98 projekter fordelt i hele landet har fået del i 23,9 mio. kr., som skal gå til at opgradere bogsamlinger i bl.a. vuggestuer og klubber. Pengene er finansieret på finansloven fra 2021.

78 af landets kommuner har fået del i midler til at indkøbe nye bøger til børnetilbud. | Foto: Dalhoff Casper/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Institutioner som børnehaver, SFO'er og vuggestuer i 78 kommuner og Sydslesvig kan se frem til at få nye bøger til rådighed for i alt 23,9 mio. kr. fra puljen Bogglad under Slots- og Kulturstyrelsen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Puljen blev ifølge enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen Annette Bach oprettet på baggrund af erfaringer, der viser, at børn skal møde bøger i deres hverdag, hvis de skal inspireres til at dykke ned i litteraturens verden. Den største effekt kommer, når faggrupper som pædagoger, lærere og bibliotekarer samarbejder om at fremme kærlighed til bøger og litteratur, lyder det.

"Med Bogglad får biblioteker og institutioner mulighed for at skabe nye bogsamlinger med titusindvis af bøger til børnene dér, hvor de er – i et fællesskab med de andre børn og pædagogerne. Det er dejligt at se, at så mange biblioteker og kommuner har grebet bolden sammen med et hav af institutioner og nu skruer op for det vigtige arbejde med at styrke lysten til litteratur og læsefællesskaber," lyder det fra Annette Bach i meddelelsen.

Bogglad-puljen fik tilført midlerne på finansloven sidste år. Samlet set har 98 projekter fået tildelt midler fra puljen. Pengene går specifikt til indkøb af nye bøger til bogsamlinger i vuggestuer, dagplejer, børnehaver, SFO’er og klubber.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs