MediaWatch

Karnov vil smide godt en milliard i udvidelse af europæisk position

Forlags- og legaltech-selskabet Karnov Group gør alvor af ambitioner om europæisk ekspansion og overtager ejerskabet af franske og spanske aktiviter inden for området i handel til 160 mio. euro.

Foto: Jens Dresling

Karnov Group har underskrevet en aftale om opkøb på af aktierne i den franske afdeling af techvirksomheden Wolters Kluwer og Thomson Reuters' spanske forlagsvirksomhed Editorial Aranzadi for 160 mio. euro - omkring 1,19 mia. kr.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Wolter Kluwers franske og spanske filialer råder over juridiske informationstjenester i begge lande og vil udvide Karnov Groups samlede antal fultidsansatte med 664 medarbejdere, såfremt handlen bliver godkendt af myndighederne.

Thomson Reuters' spanske forretning under Aranzadi-forlagets brand udgiver bl.a. faglitteratur inden for jura og management-teori. Virksomheden har omrking 350 fuldtidsansatte.

Går salgsoptionen igennem, vil Karnov Group samlet have omtrent 1300 ansatte fordelt på kontorer i en stor del af Europa, og opkøbet markerer dermed et skridt fra at være en nordisk spiller til en med pan-europæiske ambitioner, fremgår det af meddelelsen.

Det er kort tid siden, at Karnov Group foretog en anden investering med købet af majoriteten af legaltech-selskabet Ante.

Karnov Group blev stiftet i Danmark i slutningen af 1800-tallet, men har i dag hovedsæde i Sverige. Det er ejet af kapitalfonden Five Arrows Principal Investment efter et opkøb i 2015.

Efter børsmeddelelsen skød prisen på Karnov Groups aktier i vejret på den svenske børs - i skrivende stund med godt 25 pct.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs