MediaWatch

Karnov vil smide godt en milliard i udvidelse af europæisk position

Forlags- og legaltech-selskabet Karnov Group gør alvor af ambitioner om europæisk ekspansion og overtager ejerskabet af franske og spanske aktiviter inden for området i handel til 160 mio. euro.

Foto: Jens Dresling

Karnov Group har underskrevet en aftale om opkøb på af aktierne i den franske afdeling af techvirksomheden Wolters Kluwer og Thomson Reuters' spanske forlagsvirksomhed Editorial Aranzadi for 160 mio. euro - omkring 1,19 mia. kr.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Wolter Kluwers franske og spanske filialer råder over juridiske informationstjenester i begge lande og vil udvide Karnov Groups samlede antal fultidsansatte med 664 medarbejdere, såfremt handlen bliver godkendt af myndighederne.

Thomson Reuters' spanske forretning under Aranzadi-forlagets brand udgiver bl.a. faglitteratur inden for jura og management-teori. Virksomheden har omrking 350 fuldtidsansatte.

Går salgsoptionen igennem, vil Karnov Group samlet have omtrent 1300 ansatte fordelt på kontorer i en stor del af Europa, og opkøbet markerer dermed et skridt fra at være en nordisk spiller til en med pan-europæiske ambitioner, fremgår det af meddelelsen.

Det er kort tid siden, at Karnov Group foretog en anden investering med købet af majoriteten af legaltech-selskabet Ante.

Karnov Group blev stiftet i Danmark i slutningen af 1800-tallet, men har i dag hovedsæde i Sverige. Det er ejet af kapitalfonden Five Arrows Principal Investment efter et opkøb i 2015.

Efter børsmeddelelsen skød prisen på Karnov Groups aktier i vejret på den svenske børs - i skrivende stund med godt 25 pct.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs