MediaWatch

Halvtreds år gamle danske bøger på liste over bedste udgivelser i 2021

Tove Ditlevsens tre selvbiografiske værker er i år udkommet på engelsk og de har begejstret anmeldere hos New York Times.

Foto: Mogens Berger/Ritzau Scanpix

"The Copenhagen Trilogy" er titlen på den oversatte og samlede udgave af Tove Ditlevsens tre autobiografiske bøger "Barndom", "Ungdom" og "Gift", som ifølge New York Times er en af de ti bedste bøger, der blev udgivet i 2021.

Det skriver flere medier, bl.a. Politiken.

De oversatte bøger, som oprindeligt blev udgivet fra 1967 til 1971, blev sendt på markedet i bl.a. USA i januar. Det har givet de gamle bøger nyt liv, og den kanoniserede forfatter, der døde i 1976, har fået flotte ord med på vejen fra anmeldere i både The Guardian, The Observer og The Spectator, skriver Politiken.

Nordisk Film købte i sommer rettighederne til at filmatisere hovedværket i trilogien, "Gift". Selskabet vil lave en miniserie på fire episoder baseret på den selvbiografiske roman, og har hentet May el-Toukhy ind som instruktør til projektet.

Nordisk Film køber rettigheder til at filmatisere Tove Ditlevsen-roman 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs