MediaWatch

Den Store Danske lukker hvis ikke politikerne finder pengepungen frem

Den Store Danske Encyklopædis digitale eksistens går en brat afslutning i møde, hvis ikke der fra politisk kant bliver afsat en fast økonomisk bevilling til at holde opslagsværket i gang fra 2022. Allerede i september sker der afskedigelser, siger formand.

Den Store Danske Encyklopædi udkom i 20 bind i årene 1994-2001. I de efterfølgende år udkomsuppleringsbind. Opslagsværket blev første gangtilgængeligt på nettet i 2006. | Foto: Nanna Navntoft/Ritzau Scanpix

Hvis ikke politikerne på Christiansborg finder sammen om en fast økonomisk bevilling til at opdatere og drifte den digitaliserede version af opslagsværket Den Store Danske Encyklopædi, så løber pengekassen tør inden sommeren 2022, og den løbende opdatering af eksisterende artikler og tilføjelsen af ny information vil lukke ned. Det fortæller Joachim Malling, der er adm. direktør i G.E.C. Gads Fond og formand for Lex.dk.

Da Socialdemokratiet kom med sit udspil til næste års finanslov, var en ny bevilling til driften af encyklopædien på nettet ikke en del af udspillet. Den fireårige bevilling på samlet 23 mio. kr. står til at udløbe i 2022, men efter første kvartal bliver det småt med midlerne, fortæller Joachim Malling. Derfor er det nødvendigt, at politikerne bliver enige om at finde en ny pose penge allerede i år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs