MediaWatch

Tyske forlag hjælper boghandlere i de oversvømmede områder

Bonnier-forlagene har doneret 100.000 euro til den tyske boghandlerbranches  indsats for at hjælpe medlemmer, som er ramt af oversvømmelserne. Et specialforlag lover at erstatte ødelagte fagbøger gratis.

Borgere i Munstereifel i Nordrhein-Westphalen hjælper hinanden med oprydningen. | Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / AFP

Oversvømmelserne i Tyskland, Holland, Belgien og Luxemborg er også gået ud over boghandlerne. 

I de tyske delstater Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen har mange butiksejere fået både varelager og inventar ødelagt af flodvandet, således også boghandlerne. Det skriver branchemagasinet "Börsenblatt".

Ødelæggelserne har fået forlagene i Bonnier-gruppen til at donere 100.000 euro - omkring 750.000 kroner -  til den tyske brancheorganisation for boghandlere,  Die Landesverbände und das Sozialwerk des Deutschen Buchhandels.

"Forlagene i vores gruppe føler det som en pligt at yde et bidrag, der kan komme de berørte boghandlere til gode så hurtigt og direkte som muligt," siger administrerende direktør i Bonnier, Christian Schumacher-Gebler, der håber på at bidrage til snarlig genåbning af alle boghandlerne i de ramte områder.

Bag donationen står forlagene  ArsEdition, Carlsen, Hörbuch Hamburg, Münchner Verlagsgruppe, Piper, Thienemann-Esslinger, Ullstein Buchverlage  og Wimmelbuch Verlag.

Apotekere får fagbøger erstattet

Også det tyske specialforlag for fagbøger om farmaci, Deutsche Apotheker Verlag, støtter oversvømmelsesindsatsen. Foruden en donation på 5.000 euro til apotekerforeningens indsats for oversvømmelsesramte medlemmer, tilbyder forlaget nu at holde apotekere skadesløse for den faglitteratur, som måtte være gået tabt.

„Det er med den største bestyrelse, vi har fulgt beretningerne om oversvømmelseskatastrofen. Derfor har vi besluttet, ligesom vi gjorde det efter oversvømmelserne i 2002, at de ramte apotekere uden omkostningerne kan få erstattet fagbøger, som er ødelagt af vandet," lød det fra Dr. Benjamin Wessinger, forretningsfører for det Stuttgart-baserede mediehus.

Det skriver branchemagasinet Deutschen Apotheker Zeitung.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs