MediaWatch

Egmont opruster på bogmarkedet og køber Norges største forlag

Egmont bliver storaktør på det skandinaviske forlagsmarked med opkøbet af de resterende 50 pct. af det norske forlag Cappelen Damm fra Bonnier, som Egmont har delt ejeskabet med siden 2007. Prisen løber op i 1 mia. norske kr. (Opdateret)

Koncernchef i Egmont og formand for Cappelen Damm, Steffen Kragh (th) med forlagsdirektør Tom Harald Jenssen, der fortsætter efter Egmonts overtagelse af det fulde ejerskab | Foto: TRYGVE INDRELID

Opdateret kl. 11.34 med prisen på handlen.

Efter 13 års delt ejerskab køber den danske mediekoncern sin svenske partner Bonnier ud og bliver eneejer af Norges største forlag, Cappelen Damm.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra koncernen.

Opkøbet, der ifølge Dagens Næringsliv har en pris på 1 mia. norske kr., cirka 730 mio. kr., er led i en oprustning på det skandinaviske bogmarked, hvor Egmont med overtagelsen vil runde en omsætning på 1,5 mia. kr. ifølge koncernen. I Danmark står Egmont bag landets næststørste forlag Lindhardt & Ringhof, der også har aktiviteter på det nordiske og internationale marked gennem det digitale forlag Saga.

"Bogen er i vækst. Det oplever vi både med trykte bøger og digitale udgivelser. Cappelen Damm passer godt ind i Egmonts publicistiske profil og langsigtede formål," udtaler Steffen Kragh, koncernchef i Egmont og bestyrelsesformand for Cappelen Damm i meddelelsen.

Fordobler forlagsomsætning

Cappelen Damm har eksisteret siden 2007, hvor Bonnier og Egmont fusionerede deres to forlag i Norge Cappelen og Damm. Siden har de delt ejerskabet ligeligt, og forlaget har i dag en omsætning på 900 mio. kr. Det bliver dermed det største forlagsben i Egmont-koncernen og mere end en fordobling af forlagsforretningen målt på omsætning.

Det norske forlag beskæftiger 320 ansatte og står bag over 2.000 udgivelser årligt. Ud over fiktion har Cappelen Damm også et ben på lærebogmarkedet, som Steffen Kragh fremhæver som et vækstområde.

"Det tog os kort tid at beslutte. Vi vil gerne bidrage til Cappelen Damms fortsatte udvikling. Det gælder både litteratur og undervisningsmaterialer, som voksede 30 pct. sidste år særligt på det digitale," siger han.

Cappelen Damms mangeårige forlagsdirektør Tom Harald Jenssen fortsætter efter opkøbet.

Med opkøbet udvider Egmont sine norske aktiviteter. Norge er i forvejen det land, Egmont har sin største omsætning i geografisk set i kraft af ejerskabet af norsk TV 2, som Egmont i 2012 blev eneejer af efter et dele ejerskab med norske A-Pressen.

Meddelelsen kommer, dagen efter Lindhardt & Ringhof overtog det mindre forlag Haase, der især gør sig i lærebøger til ungdomsuddannelserne.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs