MediaWatch

Amerikansk forlag lægger bog på is efter beskyldninger om overgreb

Det amerikanske forlag W.W. Norton har taget hurtige og usædvanlige forholdsregler i brug efter beskyldninger om overgreb mod forfatteren til en biografi om Philip Roth.

Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix

Biografien om den store amerikanske forfatter Philip Roth bliver nu holdt tilbage af forlaget W.W. Norton, efter beskyldninger om upassende seksuel opførsel og overgreb har ramt forfatteren bag, Blake Bailey. Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt New York Times.

Blake Bailey er en anerkendt amerikansk forfatter. Han har vundet store amerikanske litteraturpriser og bl.a. været nomineret til en Pulitzer Prize for sin biografi om John Cheever i 2009.

Biografien om Philip Roth er for nyligt udgivet i USA og landede på New York Times' bestseller-liste sidste uge.

Men nu får beskyldninger om voldtægt af en tidligere studerende og upassende seksuel opførsel, da han var folkeskolelærer tilbage i 1990'erne, forlaget til at træde hårdt på bremsen og stoppe nye eksemplarer af bogen fra at blive trykt samt al promovering af biografien. Det sker få dage efter Blake Baileys agentur, The Story Factory, har droppet ham som klient.

Blake Bailey har i en mail afvist alle beskyldningerne over for New York Times.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs