MediaWatch

Dansk forfatter nomineret til international bogpris

Olga Ravn er nomineret til den prestigefyldte International Booker Prize 2021 for bogen "De ansatte".

Forfatter Olga Ravn. | Foto: Peter Hove Olesen

Den danske forfatter Olga Ravn er blevet nomineret til The International Booker Prize 2021 for sin roman "De ansatte".

Det fremgår af en pressemeddelelse fra forlaget Gyldendal.

Den prestigefyldte pris tildeles årligt til en forfatter, der er udkommet med en oversættelse af sin bog i Storbritannien eller Irland.

"De ansatte" udkom i 2018 på Gyldendal, og sidste år udkom den i England, oversat af Martin Aitkens.

"Det er fantastisk, at Olga Ravn med nomineringen får denne ekstraordinære internationale anerkendelse for sit forfatterskab, der altid formår at gøre litteraturen brændende aktuel ved at kombinere original formtænkning med undersøgelser af tidens vigtigste spørgsmål," siger forlagschef for Gyldendal Skønlitteratur Simon Pasternak.

13 forfattere er med på The International Booker Prize 2021 longlist. 22. april skæres listen ned til en såkaldt shortlist, hvorfra årets prismodtager udpeges. Det sker den 2. juni.

Prisen kommer med en honorering på 50.000 pund, hvilket svarer til 435.000 kr., som deles mellem forfatter og oversætter.

Olga Ravn debuterede i 2012 med digtsamlingen "Jeg æder mig selv som lyng".

Efterfølgende er hun udkommet med romaner, hvor det seneste skud på samlingen hedder "Mit arbejde" og handler om en kvindes kamp med fødselsdepression.

Den har modtaget Politikens Litteraturpris i 2020. En pris der bliver tildelt på baggrund af en afstemning blandt dagbladets læsere.

Ifølge Politiken har bogen været med til at starte en folkelig bevægelse om at italesætte dårlige oplevelser på hospitalets fødselsgange. Et synspunkt, der bakkes op af organisationerne Mødrehjælpen og Forældre og Fødsel.

Olga Ravn er 34 år gammel. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2010.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Nent-topchef: Super League kan blive en "episk fiasko"

Storklubberne bag Super League glemmer "fansenes kraft" ifølge Anders Jensen, adm. direktør i Nent, der har investeret store milliardbeløb i tv-rettighederne til de eksisterende fodboldligaer, som nu udfordres af Super League.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs