MediaWatch

Tysk forlag trækker børnebog tilbage efter beskyldninger om racisme

Det tyske forlag Carlsen Verlag har udgivet en bog for de tre til syv-årige om covid-19, som nu bliver trukket tilbage efter klager fra det kinesiske konsulat.

Foto: Jens Kalaene/AP/Ritzau Scanpix

Efter kort tid på hylderne bliver børnebogen "Ein Corona-Regenbogen für Anna und Moritz" nu trukket tilbage efter beskyldninger om racisme og diskrimination fra bl.a. det kinesiske konsulat. Det skriver Jyllands-Posten.

Billedbogen er udgivet af tyske Carlsen Verlag og handler om Moritz og hans lillesøster Anna, som bliver tvunget til at blive hjemme på grund af coronapandemien. I bogen udtaler Moritz, at han ved, at "virussen kommer fra Kina og har bredt sig derfra til resten af verden", citerer Jyllands-Posten.

Det er kommentarer som denne, der har fået både læsere og det kinesiske konsulat i Hamborg til at henvende sig til forlaget, og Carlsen Verlag har derfor nu trukket bogen tilbage og oplyst, at den vil blive genoptrykt i en redigeret udgave.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs