MediaWatch

Forlag: Nye skatteregler for bogbloggere går ud over os alle

En regelændring hos Skat betyder, at anmeldereksemplarer af bøger, som bl.a. bogbloggere får tilsendt, er skattepligtige. Forlag advarer om, at det kan gå ud over læsefællesskaber.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Forlag kalder det "ærgerligt", hvis en regelændring hos Skat betyder, at digitale læsefællesskaber og anmeldelser af bøger vil blive drænet, fordi det vil blive for dyrt for bloggerne at omtale bøger. Det skriver Politiken.

Som tidligere skrevet, er det en ny formulering i Skats vejledning til bl.a. influencere, hvor der står, at de skal betale skat, hvis de får produkter tilsendt med henblik på at anmelde dem på fx Instagram eller en blog, som har fået bogbloggere til at rejse et flag og advare om, at det vil resultere i færre anmeldelser.

Både Modtryk og Politikens Forlag vurderer, det også vil gå ud over dem, hvis bogbloggerne må pakke sammen.

"De skaber interesse for litteraturen, og de er supervigtige i vores vej ud til læserne," siger Trine Busch, redaktør hos Modtryk.

Skatteminister Morten Bødskov (S) har bedt Skattestyrelsen redegøre for, hvorvidt den konsekvens af ændringen i Skats vejledning for modtagelse af gaver er tilsigtet, og styrelsen arbejder i øjeblikket på at gennemgå reglerne.

Nye skatteregler kan udfordre bogbloggeres økonomi 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs