MediaWatch

Kulturministeriet støtter læseprojekter med knap 14 millioner

Biblioteker over hele landet, e-reolen og Dansk Forfatterforening er blandt dem, der har fået støtte til projekter, der bl.a. skal styrke læselyst og biblioteksudvikling.

Foto: Aleksander Klug

Kulturministeriet har uddelt 13,6 mio. kr. fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre til i alt 34 projekter, der skal fremme læselyst og læsning, skriver Kulturmonitor.

Projekterne er fortrinsvis forankret i biblioteker landet over og tager sigte på at udvikle læsefællesskaber og styrke biblioteksudviklingen.

"Vores folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre er kommet med en masse inspirerende idéer til, hvordan de kan samle borgere over hele landet på forsvarlig vis og give os alle nogle gode oplevelser, som måske også kan være med til at bekæmpe ensomhed og isolation blandt de mest sårbare borgere. I år skal projekterne desuden involvere forfattere og kunstnere, så de får nogle ekstra muligheder for at få gang i hjulene under coronakrisen," siger kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Ud over biblioteker har den digitale udlånsportal Ereolen også fået støtte til flere projekter samt Dansk Forfatterforening, der har fået tildelt knap en mio. kr. til projektet "1 år med tegneserier". Progektet er målrettet folkeskolens mellemtrin og har til formål at afbøde det ”læseknæk”, der ofte sker i den alder, lyder det i beskrivelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs