MediaWatch

Forfatterforening vil udrulle betaling for oplæsning af bøger på biblioteker

I foreløbig otte kommuner har forfatterforening indgået aftaler om, at bibliotekerne skal betale et vederlag til forfatterne, når de afholder arrangementer med oplæsning af værker.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Litteraturformidlingen på landets biblioteker skal indgå mere i økosystemet om rettighedsbetaling, mener Dansk Forfatterforening. Det skriver Kulturmonitor.

Når bibliotekerne afholder forfatterarrangementer, hvor forfatterne selv læser op af deres værker, følger der et vederlag til forfatteren, men det samme gør sig ikke gældende, hvis det er andre, der er inviteret til at stå for oplæsningen.

Det skal der laves om på, mener foreningen, der gennem Forfatternes Forvaltningsselskab foreløbig har indgået aftaler med otte kommuner om betaling, og yderligere to aftaler er på vej, siger formand for Dansk Forfatterforening, Morten Visby.

"Det er meningen, at ordningen skal rulles ud til alle kommuner på sigt. Det juridiske grundlag er klart. Lovmæssigt er der en betalingspligt," siger Morten Visby til Kulturmonitor

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs