MediaWatch

Ny litteraturpris skal fokusere på små forlag

Statens Kunstfond lancerer en ny litteraturpis, der vil centrere sig om de mindre forlag, lyder det fra udvalgsleder.

Jens Smærup Sørensen, leder af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur. Foto: BUNDGAARD CARSTEN/KULTUR

En ny litteraturpris med navnet Sigvaldi-prisen vil for første gang blive uddelt til december af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur. Prisen på 75.000 kr. vil blive uddelt til to mindre forlag, skriver Kulturmonitor.

"Det er vigtigt for Kunstfonden, at vi sætter et fornyet og forstærket fokus på de mindre forlag og deres udgivelser. Fordi de mindre forlag spiller en væsentlig rolle i det litterære kredsløb med deres modige og alsidige udgivelsesprofiler, der giver os adgang til litteraturens mange stemmer. De udgør et vigtigt vækstlag, som er med til at sikre en diversitet i årets bogudgivelser i Danmark. Med Sigvaldi-prisen vil vi slå et slag for de mindre forlag og bringe dem lidt længere frem i lyset, så de kan nå ud til en bredere læserskare," siger leder af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur, Jens Smærup Sørensen, i en pressemeddelelse.

Blandt andre initiativer, der også vil rette fokus på de små forlag, åbnede Mikrofest i september og er en onlineboghandel for netop danske mikroforlag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere