MediaWatch

Norske forlag står til millionbøder for ulovligt samarbejde

I en foreløbig vurdering vil norsk konkurrencemyndighed pålægge fem norske bogaktører bøder for over 330 mio. kr. Ifølge myndigheden har parterne delt information om bl.a. fremtidige priser og udgivelsestidspunkter for bøger.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Fire norske forlag og Bokbasen, som tilbyder information om det norske bogmarked, skal have bøder på samlet set 502 mio. norske kr., svarende til 337 mio. kr., hvis det står til Konkurransetilsynet. Det oplyser den norske myndighed i en meddelelse.

De fire forlag er Cappelen Damm, Gyldendal, Aschehoug og Forlagshuset Vigmostad & Bjørke. Forlagene og Bokbasens brøde er ifølge Konkurransetilsynet, at de har "samarbejdet ulovligt ved at dele konkurrencefølsom information om blandt andet fremtidige bogpriser og udgivelsestidspunkter", skriver tilsynet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs