MediaWatch

Nye kontraktaftaler mellem forlag og forfatterforening er på plads

Nye modelaftaler er på plads for Gyldendal og Gutkind efter forhandlinger mellem forfatterforeningen og forlagene. Forfattere kalder det "afgørende skridt" for mere ordnede forhold.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Der er indgået nye kontraktaftaler mellem Dansk Forfatterforening og landets største forlagshus, Gyldendal, samt den nye spiller i klassen Gutkind, skriver Kulturmonitor.

"I forfatterforeningen betragter vi begge modelkontrakter som et afgørende skridt til mere ordnede forhold på bogmarkedet," skriver organisaitonen på sin hjemmeside.

Modelkontrakten med Gyldendal indebærer bl.a., at overgangen til nettopriser skal modsvares af højere royalties til forfattere, der bl.a. hentes en ny 50 pct. royaltysats på e-bøger.

Derudover er der indført en mulighed for at tilbagekalde rettigheder, hvis ikke disse bliver brugt, og efter syv år kan en kontrakt helt opsiges, hvis royaltyindtægterne er under et vist beløb. Lidt anderledes er modelkontrakten med Gutkind skruet sammen.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs