MediaWatch

Boghandlerkæde løftede omsætningen - men så resultatfald sidste år

Bog & Idé-kæden kan præstere stigende omsætning bl.a. på børnebogssalget, men mindre overskud i 2019.

Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix

Et stigende salg af børnebøger og brætspil har sidste år været med til at løfte omsætningen i Bog & Idé-kædens butikker.

Det oplyser virksomheden Indeks Retail, der er kædekontor for Bog & Idé, i en pressemeddelelse.

Sammenlagt med webshoppen er omsætningen i de fysiske Bog & Idé-butikker vokset med tre procent til cirka en milliard kroner.

Overskuddet faldt imidlertid til 1,6 mio. kr. mod 3,2 mio. kr. i 2018 som en ekstraordinær nedskrivning på 6,6 mio. kr. på selskabets it-løsning,der er forældet, skriver selskabet.

Ifølge Marianne Lyngby Pedersen, administrerende direktør i Indeks Retail, er der flere årsager til væksten. Hun nævner blandt andet et større salg af både børnebøger, puslespil og brætspil.

"Når det går vores butikker godt i et presset bogmarked, skyldes det helt klart vores alsidighed," siger Marianne Lyngby Pedersen.

Hver tredje butik lukket

For nylig har coronakrisen været medvirkende til at tvinge en af de andre store boghandlere herhjemme til at lukke.

Arnold Busck-kæden måtte efter længere tids økonomisk problemer indgive en konkursbegæring, og nu forsøger man at finde købere til de værdier, der bliver efterladt.

Marianne Lyngby Pedersen ønsker ikke at kommentere, om Bog & Idé-kæden kunne være interesseret i de efterladte værdier som eksempelvis varelagre.

For Bog & Idé-kæden har coronakrisen også haft betydning. Omkring en tredjedel af kædens butikker blevet tvangslukket, fordi de ligger i storcentre. Omvendt har de andre butikker nydt godt af at kunne holde åbent de seneste uger og fortsat sælge bøger og spil til kunderne.

Bog & Idé-kæden består af et godt stykke over 100 butikker i Danmark.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere