MediaWatch

Nyt forlag henter seniorredaktør fra Gyldendal

Norsk forlag, der har bevæget sig ind på det danske marked, hyrer ledende medarbejder fra Gyldendal-koncernen.

Foto: F. Gernyx

Det nystiftede forlag Strawberry Forlag, der har norske rødder, fortsætter rekrutteringen af nøglemedarbejdere og har ansat Marie Louise Valeur Jaques som seniorredaktør. Det oplyser forlaget i en pressemeddelelse.

Hun kommer fra et job som seniorredaktør hos Gyldendal og har været 17 år hos Rosinante & Co., der er en del af Gyldendal, og Cicero, der er en forlagslinje hos Rosinante, som fusioneres med moderforlaget Gyldendal.

"Marie Louise har en helt utrolig sans for den gode historie, hun arbejder målrettet med sine forfatterskaber og har utallige gange vist, at hun kan spotte kvaliteten hos en forfatter og opbygge et forfatterskab – og den evne bliver en vigtig brik hos os," siger Birgitte Franch, direktør for Strawberry Forlag, i meddelelsen.

"Jeg har haft 17 fantastiske år hos Cicero, fra dengang det var et lille selvstændigt forlag og efterfølgende som en del af Rosinante & Co., nu er tiden kommet til, at jeg skal prøve noget nyt, og jeg glæder mig til at være med fra begyndelsen i det, som allerede er et nordisk forlagseventyr. For mig var det afgørende at gå til et forlag, som ser værdien af gode redaktører, og hvor man får mulighed for at arbejde tæt sammen i et mindre team og sikre hver enkelt udgivelse de bedste betingelser for succes," siger Marie Louise Valeur Jaques om sit nye job.

Strawberry, der har den norske rigmand Petter Stordalen som hovedejer, meddelte sin entre i Danmark tidligere på året. Direktør Birgitte Franch blev i den forbindelse hyret fra et job som forlagschef hos People's Press.

Forlaget har siden etableret en digital aflægger med base i København og med hele Norden som marked.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere