MediaWatch

Kendt forfatter bliver taleskriver for minister

Klimaminister Dan Jørgensen (S) har hyret den kendte danske forfatter Kaspar Colling Nielsen som ny taleskriver.

Forfatter Kaspar Colling Nielsen i åbningsdebat ved åbningen af Kulturmødet på Mors 2019. | Foto: Mads Frost/Ritzau Scanpix

Efter at have udgivet tre anmelderroste bøger, der er blevet oversat til flere end 10 sprog, sætter forfatter Kaspar Colling Nielsen nu forfatterkarrieren på pause og bliver ny taleskriver for klimaminster Dan Jørgensen (S). Det skriver Politiken.

Det sker blot en måned før, forfatterens fjerde bog bliver sendt på gaden.

"Jeg tror, det er gået op for alle, at der skal ske noget på dette område. Og jeg vil gerne bidrage en lille bitte smule til det, hvis jeg kan," siger Kaspar Colling Nielsen til Politiken og påpeger, at det ikke længere nødvendigvis er økonomiske argumenter og synspunkter, der behøver være det sidste argument i de politiske diskussioner.

Det er på baggrund af, at klimastoffet ifølge ministeren er svært at kommunikere, at han har valgt at ansætte Kaspar Colling Nielsen. Forfatteren skal fungere som sparringspartner i forhold til, hvordan omstillingen kan italesættes, så der bliver skabt en historie om forandring på "den rigtige måde", fortæller Dan Jørgensen til Politiken. Forfatteren har selv søgt stillingen.

Kaspar Colling Nielsen har siden 2011 udgivet bøger under forlaget Gyldendal. Han debuterede i 2011 med "Mount København" og i 2013 udkom efterfølgeren "Den Danske Borgerkrig 2018-2024", der begge er samfundssatiriske, dystopiske fiktionsbøger. Senest udgav han i 2017 "Det Europæiske Forår", og i oktober bliver "Dengang Dinosaurene var små" udgivet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs