MediaWatch

Den digitale studiebogsplatform Lix går i luften i tre lande

Studiebogplatformen Lix Technologies har netop åbnet i tre lande, herunder Danmark. Ledelsen satser på for alvor at komme op i fart i 2019 og sigter efter overskud inden for fem år.

Aalborg Universitet er blandt de universiteter, hvor studerende kan tilgå studiebøger via Lix. | Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix

Den kommende semesterstart bliver en "svendeprøve" for Lix Technologies, der sælger adgang til digitale studiebøger på abonnement. Det siger selskabets medstifter og adm. direktør, Camilla Hessellund Lastein, til Børsen.

Lix' platform bliver torsdag lanceret i Danmark, Schweiz og Holland. Sidste år forsøgte selskabet, der blev stiftet i 2014, sig med et pilotprojekt på dansk grund. Her valgte 24 pct. af de brugere, der blev tilbudt en gratis prøveperiode, at fortsætte som betalende abonnenter.

"Vores ambition ved denne semesterstart er også, at ca. 24 pct. af de studerende, vi når ud til, skal fortsætte efter prøveperioden på 14 dage," siger Camille Hessellund Lastein til Børsen.

Hun fortæller videre, at ambitionen er at vokse 900 pct. fra 2018 til 2019, og at der kommer sorte tal på bundlinjen inden for fem år. Lix Technologies fik sidste år et underskud på 15,5 mio. kr.

På det danske marked meldte Lix i 2017 om manglende fælles fodslag med en flere forlag og kiggede i stedet mod udlandet for vækst.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs